Кафените плодчета са с размер на гроздовото зърно. За разлика от гроздето, основна част от обема при кафените плодчета се дължи на семките в средата на плодът, въпреки че има и тънка месеста част под люспата.
След като узреят кафените плодчета, цветът им варира от жълт до червен, и се събират на ръка. Чрез процеса на накисване във вода, червеното плодче се разпада и остава зеленото кафе.
Зеленото кафе изсъхва на слънце в продължение на 3-5 дни, след това се опакова в специални чували и се подготвя за продажба.
Оттам зеленото кафе се продава на фабриките за печене и произвеждане на различни блендове кафе. Следва: почистване, печене и смесване на различните сортове кафе за приготвяне на конкретен бленд. След това е процеса пакетиране, в случай че кафето се продава на зърна. При кафето на капсули или кафе на дози следва предварително смилане и пакетиране на точна доза.

Written by Publish